|
ALGEMENE HANDLEIDING VIR OPKLEURKAMERS
1999-03-10 Opgestel deur : Hierdie vereenvoudigde handleiding is opgestel deur GPB Consulting (GPB) om as 'n eerste verwysingsbron vir operateurs te dien. Dit word opgestel met inligting tot ons beskikking op hierdie stadium (Januarie 1997) maar is nie die produk van enige navorsing of bedryfsondervinding deur GPB nie. Die gebruik van hierdie inligting sonder om die toepaslikheid daarvan met kundige vrugtetegnoloë en/of die bemarkingsinstansie wat die opgekleurde vrugte sal bemark na te gaan, kan hoë risiko inhou. Onoordeelkundige opkleuring van vrugte kan lei tot inwendige en uitwendige beskadiging daarvan. GPB stel die inligting vervat in hierdie dokument beskikbaar op die voorwaarde dat die gebruik daarvan die alleen risiko van die persoon of instansie wat dit gebruik, is.
INLEIDING
BEGINSELS Algemeen Satsumas 23°C Clementines 23°C Nawels 25°C
Etileen
Ventilasie
Humiditeit
Lugbeweging
PROSEDURE Kies vrugte vir opkleuring
Behandeling voor opkleuring. TBZ en 2,4-D Die 2,4-D help om die stingelente groen te hou maar daar word ook vermoed dat dit die ontgroeningsproses teewerk.
Afdroog van vrugte
Temperatuur van vrugte
Bedryf
Terugvoering Bylae D OPKLEURREKORD KAMER NO ___ VORM OPKLEUR 1 VORM VOLTOOI DEUR (naam) _____________________________________________ VRUGSOORT __________________________ KULTIVAR _______________________ IS NAGEGAAN DAT WAAIERS WERK? JA/NEE IS DIE NATBOL SENSOR RESERVOIR VOL WATER? JA/NEE WAT IS DIE WATERDRUK NA DIE FILTERS? _____________BAR WAT IS DIE ETILEEN VLOEIMETER STELLING? _____________l/uur IS DAAR MINSTENS 2 VOL ETILEEN GASBOTTELS OP DIE MANIFOLD? JA/NEE
(*) Let op dat Etileen en CO2 slegs waar van toepassing gemeet word.
Kommentaar : Enige gebeurlikhede moet geboekstaaf word asseblief. By begin van opkleuring : ________________________________________________ _______________________________________________________________________ _______________________________________________________________________ _______________________________________________________________________ Tydens opkleuring : _____________________________________________ _______________________________________________________________________ _______________________________________________________________________ _______________________________________________________________________ Nadat opkleuring gestaak is : ____________________________________________ _______________________________________________________________________ _______________________________________________________________________ _______________________________________________________________________ Kommentaar oor visuele inspeksie van vrugte : Vrugkwaliteit by inname : _________________________________ Enige buitengewone letsels, ens? : _________________________________ Vrugkleur na opkleuring : _________________________________
Enige buitengewone oppervlakverskynsels/letsels opgelet na opkleuring : _______________________________________________________________________ _______________________________________________________________________ _______________________________________________________________________ |
Click to go back to the Degreening Seminar Page | Click to go back to the Home Page |